15 Nisan 2016 Cuma

Türkiye'nin 2.Büyük Adası Marmara...

Marmara Adası, Marmara Denizi'nin güneybatısında bulunan Marmara Adaları'nın en büyüğü ve Balıkesir'e bağlı olan bir adadır. Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük adası olup İstanbul'a deniz otobüsüyle 2,5 saat, gemiyle 5 saat; Erdek'e ise gemiyle 1 saat 45 dakika uzaklıktadır. Nüfus yazın artar ve birçok otel, hotel, pansiyona ev sahipliği yapmaktadır. Adanın merkezinden başka, köyleri de turizm amaçlı hizmet verir. Marmara Adası'na yaz sezonunda İstanbul'dan her gün 2 ya da 3 deniz otobüsü ve İDO'ya ait gemi tarifeli sefer yapmaktadır, hafta sonları ek seferler de konulmaktadır.


Antik çağlarda ilk yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Yapılan araştırmalarda buraya ilk yerleşen halkın Miletoslular olduğu ortaya çıkarılmıştır. Daha sonrasında ise Roma döneminde Hristiyanların sürgün yeri olmuştur. Osmanlı topraklarına ilk kez 15. yüzyılda girmiştir. Osmanlı toprağı olunca Türkler bu bölgeye yerleştirilmiştir. Özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki halk göç etmiştir Marmara Adası'na.



Türkiye’nin 2.büyük adası olan Marmara Adası’nda Manastır Koyu bulunmaktadır. Bu koy doğal güzellikler açısından turistlerin tercih ettiği bir yerdir. Ayrıca meşhur Çınarlı kusmalıda muhakkak görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır.
Ada halkı; mermercilik, şarapçılık, zeytincilik, balıkçılık ve bağcılıkla uğraşmaktadır. Bunun yanı sıra Topağaç Ovası'nda sebze ve meyve üretimi de yapılmaktadır. Topağaç Ovası turistlerin yoğun ilgi gösterdiği noktaların da başında gelmektedir.
Marmara Adası, turizm açısında önemli bir yer olduğu için, adada birçok konaklama tesisi bulunmaktadır. Marmara Adası'nda birçok plaj bulunmaktadır. Kole Plajı, Çınarlı Plajı, Manastı Plajı, Aba Plajı ve Şifalı Su Plajı adada girebileceğiniz noktalardır. Merkeze en yakın plaj Kole Plajı olup, Aba Plajı ise çakıllarla kaplıdır.


Peki, Marmara Adası’nda ne yapalım diye sorarsanız işte size birkaç alternatifJ
Adaçayı, koruk suyu için, güzel köylerini gezin hem yürüyüşte yapmış olursunuzJ,denizine mutlaka girin, zeytinyağı alın, tuzlu balık yiyin, motorla ada turu yapın ve tabiki şarabından için hatta satın alınJ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder