7 Nisan 2016 Perşembe

Muğla'nın gözdesi FETHİYE


Tekrar merhaba:)

Şimdi de Fethiye hakkında konuşacağız. Fethiye hakkında araştırma yaparken birden fazla efsanesi olduğunu öğrendim. Bir tanesini paylaşmak istiyorum.

Efsaneye göre Güneş Tanrısı Apollon, Finike kralı Agenor’un kızına aşık olur. Apollon utangaç kıza yaklaşabilmek için köpek kılığına girer. Çünkü bir tanrı olarak, bu ölümlü kıza hislerini açamaz ve onun yanında olmak için sadık köpeği gibi görünür. Zamanla kızın sevgisini kazanan Apollon genç bir delikanlıya dönüşür ve kızla evlenir. Doğan oğullarının adı ise Telmessos olur. İşte o Telmessos bugünkü Fethiye’nin ilk adıdır.

Bunun gibi birçok efsane okumanız mümkün. Okumak isterseniz diye birkaç örnek yazabilirim.
Örneğin; Likya Efsaneleri, Gemiler adasının prensesi, Ölü deniz ve Belce kızın öyküsü, Oraxa, Xanthos bunlarda birkaçı.

Fethiye, Muğla’nın en güzel ilçelerinden. Tatilciler tarafından da oldukça ilgi gören bir yer. Fethiye’nin en önemli özelliği coğrafi konumu. Ölüdeniz, Saklıkent, Göcek, Dalyan, Patara’ya Fethiye’den günübirlik turlarla gidebilirsiniz. İlçedeki küçük limanda bulunan tekneler bu koylara ve adalara günlük turlar düzenliyor.

Fethiye denilince tabi ki ilk akla gelen yer Ölüdeniz. İlçe merkezinden minibüslerle yaklaşık 20 dakikalık yolculukla Ölüdeniz’e gidiliyor. Açık mavi denizi, beyaz kumsalı ve yemyeşil doğasıyla bir başkadır Fethiye. Burası bir milli parktır aslında ve girişte belli bir ücret ödüyorsunuz.Ücret ödüyorsunuz ama tesis olarak oldukça iyi bir yer. Bu arada şunu söylemek istiyorum, Af kule gibi dalış bakımından da çok uygun yerlere sahiptir.

Ölüdeniz
Birazda Fethiye merkezinden bahsedelim mi?
İlçede öne çıkan güzellikler gece aydınlatması ve tepeden bakan kaya mezarları. Yine merkezde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu 1993 yılında yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılmıştır. Ve çarşısı Paspatur… İçerisinde hediyelik eşya, deri, halı, takı satan dükkanlar ve yemek yiyebileceğiniz yerler var.
Saklıkent Kanyonu
Başlı başına anlatılması gereken başka bir yer ise Saklıkent. Eğer vaktiniz olursa buraya mutlaka bir gününüzü ayırın. Görülmesi gereken mucizevi güzellik. Saklıkent kanyonunda yürüyüp, Eşen çayında rafting yapabilirsiniz.

Eşen çayı

Eğer Fethiye’ye gidecekseniz mutlaka geniş çaplı araştırma yapın derim. Benim bu yazdıkların sadece küçük genel bilgiler. Yapmak istediğiniz her şeyi Fethiye’de yapabilirsiniz. İster kafa dinleyin, ister
  spor yapın, isterseniz güneşin ve denizin tadını çıkarın….Karar sizin…

Ama mutlaka gidin J




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder