7 Nisan 2016 Perşembe

Mavi yolculuğun adresi Dalaman...


Herkese merhaba!

Havalar iyice ısınmaya başladı. Ağaçlar çiçek açmaya, dışarıda mangallar yapılmaya, sahilde dolaşmalar, çekirdek çitlemeleri başladı .J Bir de tatil planları… Valla biz başladık. Ya siz?
Ee şimdiden plan yapılırsa daha ucuz maliyeti olabilir bunu kullanmakta fayda var. Memleketimin her yeri bir başka güzel tabi ki ama tatil işin içine girince nedense Ege Bölgesi daha ağır basıyor. Sizce?
Dün Bodrum’la, Muğla'nın ilçelerine değinmeye başlamıştık. Bugün Dalaman’la devam edeceğiz.


DALAMAN

Daha önce Köyceğiz ilçesine bağlı olan Atakent ve Dalaman beldelerinin birleşmesiyle Dalaman tek belediye olmuştur.16 köyü bulunmaktadır. Dalaman ilçesi, Muğla ili Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye ilçeleri ile Denizli İli Çameli ilçesi arasında yer alır. İlçenin yüz ölçümü 61.694 hektardır. Bunun 46.137 hektarı ormanlık,15.557 hektarı kültür arazidir.
İklimi tipik Akdeniz iklimidir. Kışları ılık ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır. Yöredeki iklimin doğal bir sonucu olarak nemli orman ürünleri arasında çeşitli çam türler, okaliptüs, pıynar, karaağaç, çınar ve sandal ağacına bolca rastlanır.
Dalaman'ın eşsiz doğa güzelliklerine ve müthiş koylarına rağmen maalesef turizmi, hava alanının açılmasıyla birlikte hareketlenmiştir. Kapıdağıyarımadasında bulunan güzel koylar mavi yolculuğun uğrak adresi olmuştur. Ayrıca, Dalaman çayında Rafting heyecanı da yaşanmakta.


Birazda koylara bakalım..
Dalaman ilçesi koyları ve adaları; Atbükü koyu, boynuzbükü koyu, Kille koyu, Taşyaka koyu, Sıralıbük koyu, Sarsala koyu, Hamam koyu, Karanlık koyu, Binlik koyu, Göbün koyu, Ağalimanı koyu, Gökgemile koyu, Kapudağ yarımadası koyları, Domuz ada ve Domuz ada koyları, Tersane adası ve Tersane adası koyu, Zeytinli ada ve yassıca adalarıdır. Resimde Sarsak koyundan güzel bir görüntü görüyorsunuz.

Şimdiden iyi tatillerJ









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder