19 Nisan 2016 Salı

Keyif yapma yeri Bozcaada..


Bozcaada, Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale iline bağlı küçük bir ada. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olarak Çanakkale Boğazı’nın hemen girişinde yer alıyor. Yerleşim, adanın kuzeydoğusunda yer alan ilçe merkezinde toplanmış. Bunun dışında herhangi bir köyü bulunmuyor.12 koy  ve 12 buruna sahip. Adanın etrafında 17 küçük adacık yer alıyor.
Adanın tarihine Çanakkale Boğazı'nın girişindeki önemli stratejik konumu damgasını vurdu. Yunanlar Troya Savaşı sırasında o zamanki Bozcaada'daki bir liman olan Aulis'i üs olarak kullanmışlardır. Tenedos adı Herodot'un yazılarında sık sık geçmektedir. Çağ’da Midilli adasında oturan Aiolya halkının bir kısmının buraya yerleştiği tahmin edilmektedir.,
Ada, iyonya ayaklanmasından sonra,önce Perslerin sonra Romalıların egemenliğine girdi.Roma İmparatorluğu'nun parçalanmasından sonra Bizans İmparatorluğu sınırları içinde kaldı.
Türklerin adayla ilk bağlantısı,Aydınoğlu Umur Bey'in İzmir'i fethettikten sonra 1328'de 8 gemilik bir filosuyla Bizans yönetimindeki Bozcaada'ya gelerek yağmalaması olmuştur.


Ada'da mutlaka görmeniz gereken yerler:Bozcaada Kalesi,Polenta Feneri,Rüzgar Gülleri,Corvus,Çamlıbağ ve Talay şarap fabrikaları,Ayazma Manastırı,Rum Mahallesi.
Adada yapabileceğiniz güzel şeylerden bahsedelim.En azından bir fikriniz olur,

Adaya gitmişken mutlaka gün batımını izleyin,şarabınızı da alın ohh mis gibi bide yanınızda sevdiğiniz oldu mu tamamdır:)
Adada üzüm bağları ve şarap üreticiliği de hayli yaygın.Bağları gezin,şarap imalatını merak ediyorsanız bu merakınızı giderebilirsiniz.
Her adada olduğu gibi bisiklete binmek ayrı keyif.Adayı bisikletle mutlaka dolaşın zaten ada fazla büyük değil,bisikletle adayı yarım saatte dolaşabilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder