1 Nisan 2016 Cuma

ilk yazıma konu olan Çeşme :)

Blog açmak? Aslında bayadır aklımdaydı ama bir türlü cesaret edemedim. Bir de hangi konuda yazacağıma karar veremedim. Sonra dedim ki karışık yapalım mı? Olur valla niye olmasın ki. Hangi konuda yazmak istersem o gün onu yazarım.

Malum yaz geliyor herkes yaz tatili planları yapmaya başladı. Konu bulmamda zor olmadı tabiki. Çünkü bende eşimle şimdiden tatil yerlerine bakınmaya başladık. Böylelikle yaptığım araştırmaları hem sizinle paylaşmış olacağım hem de bizim için de yararlı olacak. Bizim bu seneki planımız Ege’yi gezmek. Her gün Ege'nin bir güzelliğini paylaşacağım sizinle.
Başlayalım mı?

Ege’de İzmir’le başlamak istedim. hem doğal güzellikleri hem de tarihi zenginlikleri bir arada barındırıyor. İzmir’in hem kent merkezinde, hem ilçelerindeki geniş tarihsel ve kültürel birikimi, yerel halkı ve doğal güzellikleri; kentin Türkiye'nin en iyi tatil yerlerinden biri yapıyor.

ÇEŞME
Ege mimarisine tarzında evleri ile Çeşme, deniz, güneş ve kumsal sevenler için uygun bir tatil yeri. Altın sarısı plajlara sahip olan Çeşme'nin en bilinen plajı Ilıca Plajıdır. Denizin içerisinde kaynayan termal suları dolayısı ile Ilıca adını almıştır.
Çeşme, sahilleri, kumsalları ve koyları ile olduğu kadar tarihi zenginlikleri ile de dikkat çekicidir. Tarihteki on iki İyon kolonisinden biri olan Çeşme, İzmir’in en batısında yer alan yarımadaya ismini vermiş. Çeşme kalesi ve Müzesi, Çeşme'nin en çok ziyaret edilen tarihi yerleri arasında yer alıyor.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder