6 Nisan 2016 Çarşamba

Bodrum'dan Merhaba :)


Tekrar tekrar merhaba,
Dün İzmir’in ilçelerinden bahsetmeyi tamamlamıştık. Ama Ege bölgesine devam ediyoruz. Sıra Muğla’da!
Tatil için en çok tercih edilen ilimiz olduğunu herkes biliyor zaten. Bütün ilçelerinde ayrı güzellikler barındırıyor. Birçok dizi ve film içinde tercih edilen bir yer. Kısaca bahsedecek olursak; ilde 12 ilçe,49 belediye ve 396 köy bulunuyor. Muğla, Ege bölgesinde fakat topraklarının küçük kısmı Akdeniz bölgesi içine giriyor. Bu güzel ilimizin güzel ilçeleriyle devam edelim. Bodrum’la başlayalım mı?

BODRUM


Bodrum, Muğla’nın 12 ilçesinden biri ve yönetim merkezi olan bir şehir. Antik çağdaki adı Halikamassos’dur.
İlçe günümüzde önemli turizm merkezlerinden biridir ve kendine has bazı özellikleri vardır. Bodrum sadece Türkiye’de değil, dünyada da turizm açısında bilinen bir ilçedir.
Bodrum, Muğla İl’inin batı köşesinde yer alır. İlçe topraklarının büyük çoğunluğu kendi adını taşıyan bir yarımada içerisinde bulunmaktadır. İlçe kuzey, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrelenmiştir.
İklim itibariyle Ege ve Akdeniz iklimlerinin sentezinden oluşan bir özelliğe sahiptir. Yaz aylarında neredeyse hiç nem bulunmaz. Kış aylarında ise nem oranı oldukça düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak , kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır.
Bodrum, ünlü tatil beldesi olduğu için ulaşımı da oldukça kolaydır. Şehrin hava ulaşımı, Milas-Bodrum Havalimanı üzerinden sağlanmaktadır. Şehre uzaklığı 32 km’dir.
Bodrum hakkında gerçekten uzun uzun bilgiler verilebilir. Tarihi olsun doğal güzellikleri olsun saymakla bitmiyor. Bodrum’un kendi içinde bile bir çok semti ve koyları bulunmakta. İşte bazıları;
Güvercinlik,Torba,Göltürkbükü,Gündoğan koyu,Yalıkavak,Bardakçı koyu,Gümüşlük,Kadıkalesi,Gümbet,Bağla koyu,Turgutreis….Bunlardan bazıları J
Yarın Muğla’nın başka ilçesinde görüşmek üzere.

 Hoş çakalın…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder