8 Nisan 2016 Cuma

Tatilde Deneyimli Bir yer...İşte Marmaris...



Merhabalar..

Bugün çok güzel bir yerden bahsedeceğiz. Sadece yerli turistlerin değil Avrupalı turistlerin de çokça tercih ettiği ve namından çok söz ettiren ve tatil anlamında oldukça deneyimli olan bir yer. 
Neresi mi?
Marmaris tabikide J


Enfes koyları, yemyeşil ormanları ve tertemiz deniziyle ün salmış bir yerdir Marmaris. Sahillerin tamamı mavi bayraklıdır. Yat turizminin önemli durak alanlarındandır. Modern yat limanlarıyla Türkiye’de Akdeniz sınırları içinde ilk büyük liman kentidir.

Ege bölgesinin en güzel turistik beldelerinden ve önde gelen yatçılık merkezlerinden biridir. Sahip olduğu çam ormanları nedeniyle halk arasında “Yeşil Marmaris “olarak bilinir. Sahip olduğu doğal güzellikler yanında Marmaris turistlere birçok modern tesisler sunar. Denizin kenarında veya Marmaris’in içinde yediğiniz güzel akşam yemeğinden sonra enerjinizi hareketli müzikler eşiğinde barlarda, diskolarda veya gece kulüplerinde atabilirsiniz J

Körfezin uygun yapısı, su sporları için uygun ortam hazırlamakta. Marmaris'te tatilinize yapacağınız sporlarla renk katabilirsiniz. Parasailing, jet ski, fly board, yelken, banana, kano gibi su sporlarına katılabilirsiniz. Ayrıca; jeep safari, trekking, bisiklet gibi alternatif sporları da yapabilirsiniz.

Parasailing
Eğer Marmaris'e gidiyorsanız mutlaka yapmanız gerekenler neler mi?
·        
      Mutlaka koylarına uğrayın: Turunç, Selimiye, Bozburun, İçmeler, Kumlubük, Çiftlik, Bördübet ve Sedir Adası(Kleopatra plajı) bunlardan birkaçı.


·         Tekne turlarına katılın: Marmaris merkez sahilde tekne turları düzenleyen birçok firma var. Ama gelmişken Tekne turlarına katılmamak olmaz.


·         Tarihi gezi yapın: Marmaris içinde pek çok tarihi yapı bulunuyor. Hafza Sultan Kervansarayı, Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, İbrahim Ağa Camii, Taşhan Kemerli Köprü, Halıcı Ahmet Urkay Müzesi seçeneğiniz olabilir.
·         Plajların tadını çıkarın: Tatil deyince akla güneş, kum, Deniz üçlüsü geliyor. Bunu da en güzel şekilde keyif yaparak yaşamak lazım. Marmaris'te güneşin, kumun ve denizin keyfini çıkarabileceğiniz plajlar; İçmeler plajı, Turunç halk plajı, Cennet adası plajı, Sedir adası plajı, Uzun yalı plajı ve Boncuk koyu plajı.

kleopatra plajı(Sedir Adası)

Halk plajı

             Doğa sporu ve aktivitelere katılın: Yazımızın içinde belirtmiştik.
·         Gece hayatını es geçmeyin: Marmaris yaz kış olmak üzere 12 ay boyunca eğlence yerleri ile göz kamaştırmakta. Geceleri oldukça hareketlidir. Bölgede kaliteli sayısız bar, disko, kulüp, canlı müzik, karaoke dans barları bulunuyor. Marmaris barlar sokağı, Marmaris gecelerinin merkezi konumunda.


Aslında Marmaris'te anlatılacak o kadar çok şey var ki araştırma yapınca fark ettim. Gerçekten her şeyiyle çok zengin bir yer. İçinde her şeyi barındırıyor. Marmaris'e gittiğinizde yapmak istediğiniz ne varsa orada bulacağınızdan eminim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder