4 Nisan 2016 Pazartesi

Urla..



Merhaba arkadaşlar;
Biliyorsunuz İzmir’de kafa dinleyip, hem tatilinizi hem de sporunuzu yapabileceğiniz yerleri sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Bugün dizilerde de bolca kullanılan cennet gibi bir yer olan Urla’dan bahsedeceğim.

URLA
Urla, İzmir’e 35 km uzaklıkta. Doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun, kuzeyinde ve güneyinde Ege Denizi…Anlatması bile güzel….İnsanın biran önce gidesi geliyor valla.
Gelelim turizme…Zaten konumuzda bu.
İlçenin en önemli özelliği, İzmir’in en yakın denize girme imkanının bulunması. Özellikle yaz aylarında kalabak sahilinden, Balıkova sahillerine kadar uzanan yaklaşık 40 km’lik sahil şeridinde büyüklü küçüklü özel tesisler ve kamu kuruluşlarına ait 6 kamp ve çeşitli alanlara kurulan çadırlarla birlikte denizden yararlananların sayısı oldukça yüksektir.
Urla’ya gittiğinizde en çok tavsiye edilen yerler; Özbek köyü, Güvendik tepesi, Malgaca içmeleri, Kokarköy, Urla yarımadası.
Ne yemeliyiz? derseniz ….ilk akla gelenler; katmer, kınalı bamya ve deniz kenarında balık ziyafetleri. Ee o zaman afiyet olsun J
Urla ile İzmir maceramızı bitiriyorum. Sırada Ege’nin başka güzellikleri varJ

Görüşmek üzere..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder