14 Nisan 2016 Perşembe

Ne Şirin Bir şeysin Sen Avşa


“Ne şirin bir şeysin sen Avşa“ diye paylaşmıştım sosyal medyada J Adaya ilk ayak bastığımda eşime “bayıldım buraya, her sene mutlaka vakit ayırıp buraya geleceğiz.” Diye de şart koştumJ
Gerçekten çok sempatik, sıcakkanlı bir yer. Havası deseniz apayrı. Hava çok sıcak olmasına rağmen o sıcak sizi boğmuyor terletmiyor. Denizi temiz gayet güzel ama derin. Ada olduğu içi araba da yok herkeste motorlar, bisikletler… Bebeğinizle rahatlıkla gelebilirsiniz. Gördüğümüz kadarıyla da geceleri baya hareketli bir çok mekan var. Biz özellikle kahvaltı, yemek olayını sevmiştikAvşa Adası’nda kahvaltı yapmak hem ucuz hem de çeşiti bol ama en güzeli denize karşı yapmak…
Nerede yemek yerseniz yiyin denizi görüyorsunuz. Yemek yenilecek alanların hepsi kıyıda toplanmış. Ha bide oraya giderseniz mutlaka kavunlu dondurma yiyin J
bu da benim dondurmam:)
Kalacak yere gelince; orada herkes evini aparta pansiyona çevirmiş. Hem seçenek çok hem de baya hesaplı. Ayrıca adanın insanı gerçekten çok içten ve samimi istediğiniz her şeyi rahatlıkla sorabilirsiniz. Kesinlikle her konuda yardımcı olmaya çalışacaklardır.
Yakın çevrelerden oldukça yerli turist geliyor. Feribotların biri geliyor biri gidiyor özellikle gözlemlediğimiz kadarıyla İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale… İstanbul'a yakın ve ulaşımın kolay olması adayı daha da cazip kılıyor. Bostancı ve Yenikapı’dan feribotlarla 3 saatte adaya ulaşabilirsiniz.
İşte kendi çektiğim birkaç fotoğraf...


Şimdi gelelim Avşa hakkında daha detaylı bilgilere…
Avşa Adası, Marmara Deniz'inde, İstanbul'a gemiyle 5, deniz otobüsüyle 3 saat, Erdek'e ise gemiyle 1 saat 45 dakika uzaklıktadır. Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı bir yerleşim yeridir. Avşa adasının diğer adı "Türkeli" adasıdır.
Marmara Denizi’nin güneyinde bir adadır. Marmara Adaları adıyla alınan topluluk içindedir. Yüzölçümü 20.6 km2, toplam kıyı uzunluğu 27.5 km. Erdek İlçesi’nin yer aldığı Kapıdağı Yarımadası’nın batısında bulunan adanın, kuzey-güney yönünde uzunluğu yaklaşık 9 km, doğu-batı yönünde genişliği 6 km’dir.
Önemli bir yükseltisi yoktur. Kıyı boyunca düzlükler ve kumla kaplı plajlar adayı çevreler. Adanın orta bölümünde engebeli düzlükler göze çarpar. Kış aylarında oldukça sakin olan ada, mayıs ayının ortalarından ekim başlarına kadar yoğun bir nüfus baskısı altında kalır.
Avşa Adası temiz ve nem oranı düşük havası ile de meşhurdur. Avşa Adası astım ve bronşit hastaları için bu özelliği ile tedavi imkanı sunmaktadır.
Avşa Adası'nda dilerseniz Çınar ve Altınkum koylarında, dilerseniz aileniz ile birlikte daha sakin olan Tavşanlı plajında denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Manastır Mevkii’nde, denizin 4 metre içinde küpler vardır ve hatta bu küplerin içinde iskeletler bile durmaktadır. Manastır ve civarında Roma ve Bizans dönemine ait birçok kalıntı vardır. Denizden çıkan altın kral taçları ve küpe parçaları da bu eserler arasındadır.

Yani siz gelin Avşa’ya J


2 yorum:

  1. Bu yaz avşa adasına gitmek istiyorum ama sefer saatleri ve ücretlerini öğrenmek istiyorum.Galiba internette de ido dışında sefer saatleri hakkında detaylı bilgi bulamadım. Avşa Adası'na Ulaşım Nasıl Yapılır ? bu konuda detaylı bir bilgi ve sefer saatleri hakkında da bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık :)
    Avşa Adası gerçekten Marmara Bölgesi'nde ki en güzel tatil beldelerinden bir tanesi. 2018 yılında Avşa'ya gittim. Bu yaz ailem ile tekrar Avşa'da tatil yapmak istiyorum.
    Avşa otelleri nin güncel fiyatları hakkında bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil