13 Nisan 2016 Çarşamba

Kafa Dinleme Yeri Meşhur Erdek..


Günaydın arkadaşlar;

Dün Balıkesir ve tatil beldeleri olan  Ayvalık ve Altınoluk'tan bahsetmiştim.Bugün yine Balıkesir'le devam edeceğim.Erdek ve gezilecek yerlerinden bahsedeceğim.Şahsen gitmiş biri olarak, Erdek'in havasını,doğasını çok beğenmiştim.Geç saatte bile yatsanız sabahın köründe uykunuzu almış olarak uyanıyorsunuz.Hatta çok şaşırmıştım buna gece 03:00'te de yatsak 07:00 gibi bütün arkadaşlar dinç bir şekilde kalkıyorduk.Açıkçası Denizini çok beğenmedim çünkü yosunları çok fazla gelmişti bana ama sahili gerçekten çok güzel.Yürüyüş yapmak için gayet geniş,uzun sahil şeridi var.Tatil mevsiminde de baya kalabalık oluyor ama eskiden beri oraya gidenler aslında bu kalabalığın çokça azaldığını Erdek'in eski ihtişamını kaybettiğini söylüyorlar.Söylediklerine göre Erdek ilk tatil beldelerindenmiş. Birçok ünlü burayı tercih edermiş.Esnafları da baya şikayetçi,belediyenin çok iyi çalışmadığını hatta orayı bitirdiğini söylüyorlar. Erdek'te canlı müzik olan çay bahçeleri meşhurmuş ama ben gittiğimde de bizzat gördüm birçoğu kapalıydı.Ama şunu söylemeliyim Gün batımına gerçekten bayılmıştım.Yine de Erdek'e gidip o sahil şeridinde yürüyüp,gün batımını izlemenizi tavsiye ederim :)
Kendi çektiğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum..


Erdek Sahil şeridinde rahatça yürüyebilirsiniz bir yandan da sohbet edersiniz.Sohbetiniz biter Erdek'in sahili bitmez :)Arkadaş grubuyla giderseniz tabi ki daha çok eğlenirsiniz.Kahvaltınızı yapabileceğiniz çok güzel yerler de var.Çalışanların ilgi ve alakaları da güzel.Hele de bebeğiniz varsa rahatça tatil yapabileceğiniz bir yer.                                                                                                                

Biraz da Erdek hakkında genel bilgiler verelim mi?
Erdek,Marmara Deniz'inin güney batısında, Kapıdağ Yarımadası'nın güneybatı kıyısında bulunan,kentleşmiş bir tatil merkezidir.
Erdek'in kurulmuş olduğu alan tamamen alüvyonlu topraklardan oluşmuş olup,yamaçlar dik bir şekilde uzanmakta. Yarımadanın kıyıya yakın olan kesimleri zeytinlik,orta bölümler makilik tepeler ve dağ bölgeleri tamamen ormanlık.

Peki Erdek'te tatil yapıyorsanız nereleri gezip görmelisiniz?

Kyzikos Antik Kenti: Kapıdağ Yarımadası'nın güney kesiminde Düzler mevkinde bulunan bir zamanların görkemli yerleşim yeridir. Thessalia'dan göç ederek buraya gelen Dolionlar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Kyzikos Antik Kenti'nin kalıntılarının bir kısmı Düzler Köyü, Aşağıyapıcı Köyü, Bandırma Körfezi ve Marmara Denizi'ni çevrelemektedir.


Çuğra Plajı: Erdek'in en popüler plajıdır. Çuğra plajı,Kapıdağ'ın mükemmel manzarasını arkasına almıştır.Plajın paralelinde palmiye ağaçlarıyla süslenmiş yürüyüş yolu,özellikle akşam, yürüyüş severleri ağırlar.

Paflima Koyu: Erdek-Kapıdağ Yarımadası'nda yer alır. Trekking ve motor sporlarının yapılabileceği güzel yerlerden biridir.Koyun, ince bir kumsalı var ve kumsalı 1,5 km uzunluğunda.
Yani hem tatil,hem heyecan...


Ocaklar: Mavi bayraklı bir plajdır.Erdek'in en hareketli ve en popüler plajıdır.En çokta beğenilen yeridir.Havası ve kumsalı temiz,denizi masmavi...3 km'lik uzun sahili...

 
Paşalimanı Adası:Adada 5 köy bulunmaktadır.Bunlarda Harmanlı ve idari merkez olan Paşalimanı batı tarafında,kuzeyinde Poyrazlı,doğusunda Tuzla ve son olarak güneyinde Balıklı köyleri bulunmaktadır.Toprak ve havasının uygunluğu nedeniyle bağcılığa son derece uygun olan adada şaraplık olarak "ada karası" üzümü yetiştirilmekte ve Avşa Adası ile birlikte burada yetiştirilen üzümler şarap yapımında kullanılmaktadır.  


Bir başka güzellikte görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder